Hoe groot koffer vliegtuig

hoe groot koffer vliegtuig

Schade, je fiets meenemen blijkt al een hele onderneming te zijn, maar wat als je hem beschadigd terugkrijgt? Maatschappijen dekken zich stevig in met uitgebreide algemene voorwaarden, ingewikkelde regels en juridische taal waardoor je als reiziger al snel niet meer weet wat nou eigenlijk je rechten en plichten zijn. Iedere maatschappij geeft aan dat zij verantwoordelijk zijn voor schade, verlies of vernietiging van je bagage zolang die is ingecheckt. Voor kleine dingen als krassen, deukjes of vlekken nemen ze geen verantwoordelijkheid omdat dit ook kan ontstaan door normaal gebruik. Het beste is om schade direct te melden op het vliegveld, omdat bijvoorbeeld Transavia geen verantwoordelijkheid neemt als je achteraf pas aangeeft dat er iets mis. Vaak moet je ook schriftelijk melding maken binnen zeven dagen. Zorg ervoor dat je fiets goed verpakt en beschermd is, in alle voorwaarden wordt namelijk vermeld dat de maatschappij niet aansprakelijk is als je spullen ondeugdelijk verpakt zijn.

Denk er ook aan dat je een tool bij de hand hebt, maar pas. Stop die terug in de hoofdbagage want tools mogen niet in de handbagage. Speciale eisen, per maatschappij worden er diverse eisen gesteld aan de eigenschappen van je fiets. Zo accepteert Transavia geen fietspompen die werken op CO2-patronen. Klm, air France en naturgo British Airways accepteren geen elektrische fietsen, maar wel tandems. Ryanair en Alitalia nemen helemaal geen elektrische fietsen of tandems mee. Boeken, geef zo vroeg mogelijk aan dat je een fiets meeneemt. Soms is het namelijk nodig om vooraf toestemming te hebben om je fiets in te checken en vaak is het verstandig na te vragen of er wel ruimte is aan boord voor je tweewieler. EasyJet is hierbij het meest coulant: tot een uur voor vertrek kun je onaangekondigd fietsen inchecken, dit is wel duurder dan vooraf aangeven dat je fiets mee gaat. Er kunnen vaak slechts een beperkt aantal fietsen per vlucht vervoerd worden, waarbij de aantallen entfernen sterk uiteen lopen. Zo kan Aer Lingus per vlucht maximaal tien fietsen meenemen (bij regionale vluchten kan dit variëren) en kunnen er op sommige vluchten van Alitalia helemaal geen fietsen aan boord.

hoe groot koffer vliegtuig
: wel een doos, geen doos, wel het voorwiel verwijderen en de volgende keer juist niet. Ze hebben geen duidelijke regelgeving over het verpakken van fietsen, wees hierop voorbereid. Tip: Op Schiphol Airport kun je voor 20,- een doos kopen om je fiets in te vervoeren. Zon doos is 170 x 23 x 100 cm groot en weegt 4,5 kilo. Ze zijn verkrijgbaar bij de klm-balie, helaas kunnen daar alleen klm-passagiers een doos kopen. Reizigers die niet met klm vliegen moeten naar de kelder van de luchthaven om een doos te kopen. Handiger is om zelf een gratis doos bij de plaatselijke fietsenmaker te halen, die opgevouwen mee te nemen en daar op de luchthaven je fiets in te verpakken. Zorg dan ook voor een rol tape om de doos mee af te sluiten.
hoe groot koffer vliegtuig

Hoe, vliegt Een, vliegtuig, klm Blog layar movie


Ryanair, British Airways en Easyjet nemen ook genoegen met een speciale tas. De pedalen moeten gedemonteerd worden, het stuur in de lengterichting van het frame gedraaid en vaak moet het stuur ook verlaagd worden. Air France vraagt je het voorwiel te homme verwijderen en aan het frame te bevestigen. Alle vliegmaatschappijen vragen ook om de bandenspanning flink te verlagen of de banden zelfs helemaal leeg te laten lopen, zo zouden er geen risico ontstaan in het geval van wisselende druk in het vliegtuig. Technisch gezien is het grote flauwekul om fietsbanden leeg te laten lopen. Doe het maar, ga niet in discussie met de baliemedewerkster en zorg dat je bij aankomst een werkend bleken pompje bij de hand hebt. Het is verstandig om eventuele losse of scherpe onderdelen in plastic of karton te wikkelen, zo heb je meer zekerheid dat deze niet beschadigd raken. Vueling en Lufthansa pakken het anders aan.

Advies over koffers, koffer kopen?


Maximale afmetingen handbagage, als je slechts enkele dagen weggaat passen al je benodigdheden meestal wel in je handbagage. In deze gevallen hoef je dan geen extra tas of koffer mee te nemen, wat je tijd en veel gesjouw bespaart. Zoals eerder gezegd liggen de maximale afmetingen voor je handbagage rond de 55x35x25 cm, maar zoals een bezoeker terecht opmerkte kan dit per luchtvaartmaatschappij verschillen. De officiële regel (opgesteld door de iata) is dat de afmetingen van je handbagage opgeteld niet meer dan 115 cm mogen zijn. Op de achterkant van je vliegticket staan de afmetingen die jouw vliegtuigmaatschappij hanteert, aangegeven. Extras koffer, andere aandachtspunten bij de aankoop van een koffer zijn extra vakjes aan de binnenkant, een bijgeleverde riem zodat de koffer niet open kan gaan en de garantievoorwaarden.

hoe groot koffer vliegtuig

Het is daarom aan te raden om een los slot te kopen dat je voor en na je vlucht kunt gebruiken. Wieltjes: wil je zo min mogelijk sjouwen, kies dan voor een koffer met wieltjes. Er bestaan koffers met twee en met vier wieltjes. Vier wieltjes, de zogenaamde spinner trolley of spinner koffer, zijn op een vlakke ondergrond beter wendbaar dan twee wieltjes. Je kunt met vier wieltjes je koffer achter je aan trekken en voor je uit duwen, maar ook naast je laten rollen.

Over het algemeen geldt: hoe groter je koffer, des te makkelijker vier wieltjes zijn. Dit trolleysysteem kan in de trolley verwerkt zijn of aan de buitenkant zitten. Kies voor een intern trolleysysteem zodat het minder snel beschadigt en onbruikbaar wordt. Formaat: het formaat van de koffer is afhankelijk van de hoeveelheid bagage die je erin wilt vervoeren. Wil je je koffer kunnen meenemen your als handbagage in de kabine van het vliegtuig, dan is het formaat van groot belang. De maximale afmetingen voor een trolley verschillen per luchtvaartmaatschappij. Om er zeker van te zijn dat jouw handbagage voldoet aan de maximale afmetingen kun je het beste kiezen voor een lengte-, breedte- en hoogteverhouding van maximaal 55 x 35 x.

Handbagage vliegtuig : afmetingen en regels

Model koffer, voor reiskoffers zijn twee modellen te onderscheiden: Horizontale koffer:de horizontale koffer wordt vaak gezien als het traditionele model koffer. Verticale koffer: de verticale (rechtopstaande) koffer wordt ook wel trolley genoemd. Materiaal van koffers, er bestaan soepele en hardschalige koffers. Soepele (of halfharde) koffers worden van textiel gemaakt en beschikken meestal over extra vakken aan de buitenkant, in tegenstelling tot hyaluronzuur hardschalige koffer. Met soepele koffers is je inhoud echter minder goed beschermd tegen stoten en water dan bij hardschalige koffers. Een hardschalige koffer is overigens niet per definitie zwaarder dan een soepele koffer. Beveiliging: wil je je koffer beveiligen met een slot, houd er dan rekening mee dat dit glasvezel in sommige landen verboden is vanwege de veiligheid. Een codeslot of sleutelslot zou op een luchthaven geforceerd kunnen worden.

hoe groot koffer vliegtuig

Het juiste formaat koffer, travelbags

Trolleysysteem: let erop dat je trolley beschikt over een uitschuifbare handgreep: hierdoor is hij makkelijker voort te rollen. Een intern trolleysysteem zorgt er bovendien voor quiz dat het systeem minder snel beschadigt en onbruikbaar wordt. Handbagage: wil je jouw koffer gebruiken als handbagage, kies dan voor een lengte-, breedte- en hoogteverhouding van maximaal 55 x 35 x. Deze afmeting mag met iedere luchtvaartmaatschappij mee als handbagage. Herkenbaarheid: koffers die op elkaar lijken zijn lastig als je op bijvoorbeeld het vliegveld je koffer zoekt. Let daarom op de herkenbaarheid van de koffer. Dit kan door een afwijkende kleur te kiezen en niet de standaard blauwe, zwarte of grijze koffer. Maar je kunt je koffer natuurlijk ook herkenbaar maken door er bijvoorbeeld stickers op te plakken.

Of je nu op zoek bent naar een koffer voor je vakantie of een koffer voor je zakenreis, reiscomfort begint met een goede koffer. Bekende merken koffers zijn: Carlton, kipling en Samsonite. Maar wil je een koffer, een trolley of een koffer als handbagage en waar moet je eigenlijk op letten creme bij de aanschaf? Kooptips koffer, als je een koffer wilt kopen is het verstandig extra aandacht te besteden aan de volgende aspecten: Handvat: let erop dat je koffer over én of meerdere handvatten beschikt zodat je hem gemakkelijk kunt dragen. Eén handvat in de breedte en én handvat in de lengte is aan te raden. Leeggewicht: het leeggewicht is het gewicht van de koffer als deze niet gevuld. Leeggewichten kunnen meerdere kilos van elkaar verschillen, let bij de aankoop van een koffer daarom altijd op het leeggewicht. Wieltjes: je kunt vaak kiezen uit een koffer met twee of met vier wieltjes. Hoe groter je koffer, hoe makkelijker vier wieltjes zijn omdat dit de koffer wendbaarder maakt.

Hoe groot mag handbagage zijn?

Een verre reis maken om bij aankomst meteen op je eigen fiets te stappen en een spannende tocht te maken. Het is fantastisch om te doen en we kunnen het iedereen aanraden. Maar als je je fiets mee wilt nemen in het vliegtuig loop je tijdens de voorbereidingen al snel tegen veel onduidelijkheden aan: wat mag, hoeveel kost het, en bij welke maatschappij? Wij zochten het voor je uit. Maatschappijen, het blijkt dat weleda iedere maatschappij er zo zijn eigen beleid en regels op nahoudt waardoor je als reiziger door de bomen wellicht het bos niet meer ziet. De vliegmaatschappijen die we hebben bekeken zijn. Easyjet, transavia, vueling, ryanair, klm, aer Lingus, alitalia, air France, lufthansa en, british Airways. We onderzochten welke voorwaarden zij hebben voor de verpakking, wat de kosten zijn, hoe je een vliegreis voor je fiets moet boeken en wat je kan doen als blijkt dat je fiets tijdens de reis schade heeft opgelopen. Verpakking, bij alle maatschappijen moet de fiets verpakt worden in een fietskoffer of -doos.

Hoe groot koffer vliegtuig
Rated 4/5 based on 829 reviews
Recensies voor het bericht hoe groot koffer vliegtuig

 1. Zatep hij schrijft:

  Als je overstapt in Australië mag je geen vloeistoffen, gels of spuitbussen in je handbagage meenemen die je buiten Australië hebt gekocht. Medicijnen (normaal gesproken maximaal 100 ml per stuk). Lekker er op uit.

 2. Nirovevi hij schrijft:

  Handbagage koffers hebben een hoogte tot 56 centimeter. Deze hoeft niet ingecheckt te worden en kan gewoon mee aan boord van het vliegtuig. Maatschappij klasse, hoogte, breedte, diepte, gewicht, detailpagina, klm. Regels voor vloeistoffen in de handbagage.

 3. Honafi hij schrijft:

  Vloeistoffen gekocht in de tax Free zone: na de ticket- en paspoortcontrole kun je op Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese vliegtuigmaatschappij je (taxfree) aankopen doen. Geen beperking, easyJet, easyJet, easyJet Plus 56cm 45cm 25cm, geen beperking, easyJet. 77 t/m 87 centimeter.

 4. Oxoryr hij schrijft:

  wanneer je in de verenigde Staten of Canada overstapt wordt je geadviseerd om taxfree gekochte vloeistoffen, gels of spuitbussen na de douanecontrole in je ingecheckte ruimbagage te vervoeren. Veiligheidsregels voor de inhoud van handbagage. Dat betekent dus geen explosieven, wapens en munitie.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: